Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Άγρια κόντρα Κατρούγκαλου-Μητσοτάκη στη Βουλή [ΒΙΝΤΕΟ]





Από το TVXS


Αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη πυροδότησε την Τρίτη η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση.

Η αναφορά του Κ. Μητσοτάκη, ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στην περίπτωση του Γ. Κατρούγκαλου λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας, προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού: «Κάποιος που στο παρελθόν υπηρετούσε συμφέροντα εργαζομένων μπορεί να γίνει Υπουργός; Διαπλεκόμενος με καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, απολυμένους; Όταν εκπροσωπούσα τους ανθρώπους αυτούς εκπλήρωνα ένα πολιτικό ρόλο που εκπληρώνω και σήμερα. Δεν υπάρχει αντίθεση με το δημόσιο συμφέρον, γιατί το συμφέρον των πολλών είναι και γενικό συμφέρον. Τώρα το δίκιο των πολλών μπορεί να γίνει και θετικό δίκαιο. Τους ίδιους εξυπηρετούσαμε και τότε, τους ίδιους και τώρα».

«Για άλλο σας ασκήσαμε κριτική και σ’ αυτό δεν έχετε απαντήσει. Είστε πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος», απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης.




«Επαναλαμβάνεται μια βρωμερή συκοφαντία για σύγκρουση συμφερόντων που κανείς άλλος δεν είχε επαναλάβει εδώ μέσα», είπε από την πλευρά του ο Γ. Κατρούγκαλος για να του ανταπαντήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ: «Σας σέβομαι ως πολιτικό αντίπαλο, ως δικηγόρο, επισημαίνω την σύγκρουση συμφερόντων. Προφανώς και η σύγκρουση συμφερόντων δεν ενέχει προσωπικό, πολιτικό είναι το ζήτημα».

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι σήμερα το βράδυ, ενώ η ΝΔ κατέθεσε αίτημα για τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου