Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Το βίντεο των Ισπανών για την Ελλάδα: Δεν είστε μόνοι - Είμαστε όλοι Έλληνες (Video)

Η Ισπανική πλατφόρμα «Auditamos Grecia», η οποία έχει συσταθεί απο την Ομάδα Πολιτών της Ισπανίας για τον Λογιστικό Έλεγχο του Ισπανικού Χρέους εκφράζει με ένα βίντεο τη συμπαράστασή της στην Ελλάδα.
Στο βίντεο Ισπανοί "από τις πλατείες" κρατώντας πλακάτ με μηνύματα γραμμένα στα ελληνικά, αλλά και μιλώντας σπαστά ελληνικά, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη χώρα μας.
Το κείμενο συμπαράστασης έχει ως εξής:
«Από τις πλατείες θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους πολίτες της Ελλάδας. Ξέρουμε ότι είναι μια στιγμή σημαντική για εσάς. Ότι οι δυσκολίες που περνάτε είναι πολύ σκληρές. Ξέρουμε ότι οι θεσμοί και οι φορείς στη χώρα σας δεν στάθηκαν στο ύψος τους και ότι Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργούσε για το συμφέρον των οικονομικών ελίτ. Ξέρουμε ότι η διάσωση της Ελλάδας ήταν μια απάτη που εξυπηρέτησε μόνο για ν αβοηθήσει το τραπεζικό σύστημα. Ξέρουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους σας είναι:
Αθέμιτο
Παράνομο
Απεχθές
Μη βιώσιμο
Στηρίζουμε το έργο της Επιτροπής Αλήθειας που διενεργεί έλεγχο για να διευκρινίσει πώς αυξήθηκε το δημόσιο χρέος τα τελευταία χρόνια. Ένα χρέος που δεν ήταν στην υπηρεσία του ελληνικού λαού. Ένα χρέος που μόνο ωφέλησε τους δανειστές. Ένα χρέος που δημιουργήθηκε από:
Αδικία
Διαφθορά
Εκβιασμό
Ένα χρέος που απειλεί την κυριαρχία των λαών.
Ένα χρέος
Αθέμιτο
Παράνομο
Απεχθές
Μη βιώσιμο
Ζητάμε ευθύνες
Και δεν πληρώνουμε ότι δεν μας αναλογεί.
Από τους διάφορους λαούς της Ισπανίας θέλουμε να σας στείλουμε ένα μήνυμα:
Δεν είστε μόνες
Δεν είστε μόνοι
Είμαστε όλοι Ελλάδα
Έλεγχος του χρέους από τους πολίτες τώρα.

Έλεγξε το- Διέγραψέ το»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου