Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Απλήρωτες οι καθαρίστριες σε σχολεία της Αθήνας

sxoleio athinas
Συνολική ενημέρωση σχετικά με την πληρωμή των καθαριστριών στα σχολεία του Δήμου Αθηναίων ζήτησε από τη δημοτική αρχή Καμίνη η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» με επικεφαλής τον κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, οι καθαρίστριες των σχολείων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας έχουν περιέλθει σε αφόρητη οικονομική κατάσταση, καθώς παραμένουν απλήρωτες εδώ και τρεις μήνες…!
«Παρ’ όλο που ξεκίνησαν κανονικά την εργασία τους από 1η Σεπτέμβρη, κατόπιν προφορικής συνεννόησης με τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η σύμβασή τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από την αρχή της σχολικής χρονιάς» επισημαίνει η παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Αθηναίων .
Υπογραμμίζει  δε ότι ενώ «  την ίδια στιγμή που η Δημοτική Αρχή έχει θέσει τις καθαρίστριες σε εργασιακή ομηρία, οι ίδιες καταγγέλλουν ότι δεν δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους η αρμόδια αντιδήμαρχος».
Σύμφωνα με την ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ « και στην 3η Δημοτική Κοινότητα οι καθαρίστριες των σχολείων είναι απλήρωτες, παρά το γεγονός ότι έχουν υπογράψει κανονικά τη σύμβασή τους».

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ζήτησε «  από τη Δημοτική Αρχή να μας δώσει συνολική ενημέρωση σχετικά με την πληρωμή των καθαριστριών στα σχολεία του Δήμου, και να μας πει αν θα δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα».
news   TA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου