Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ξεσάλωσαν τα κανάλια της διαπλοκής, σε πόλεμο με την κυβέρνηση οι “βαρώνοι” των media και του παλαιού συστήματος

rsz_kanalia



Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο ακήρυκτος πλην σφοδρός πόλεμος που έχει κηρύξει η εγχώρια και όχι μόνο διαπλοκή και τα περιφερειακά της συμφέροντα, στη κυβέρνηση με αφορμή την κατάθεση και την έναρξη της συζήτησης για τι άδειες των τηλεοπτικών σταθμών.  Θέατρο των επιχειρήσεων είναι κι αυτή τη φορά τα κεντρικά δελτία των ιδιωτικών καναλιών, στα οποία οι ιδιοκτήτες τους σε συνεργασία με υπάκουους συνεργάτες-δημοσιογράφους, επιχείρησαν να δώσουν για άλλη μια φορά τη δική τους εκδοχή για το τέλος του κόσμου, όπως αναφέρουν εύστοχα κυβερνητικοί κύκλοι.
Για πολλοστή φορά, τα δελτία του κιτρινισμού, της παραπληροφόρησης και της κινδυνολογίας, επανέλαβαν τα γνωστά σενάρια καταστροφολογίας, όπως είχαν κάνει και τον Ιούλιο στο δημοψήφισμα, αλλά μυαλό δεν λένε να βάλουν.
Επιχειρούν να χτυπήσουν την κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας μέτρα που έχουν ληφθεί και είναι γνωστά. Ανακαλύπτουν επιδρομές, περικοπές συντάξεων, χαράτσια και έκτακτες εισφορές για συντάξεις, που διαψεύδονται, αλλά λίγο τους ενδιαφέρει. Ο αγώνας επικράτησης έχει αρχίσει και όπως φαίνεται είναι πολύ σκληρός. Δυστυχώς σύμμαχοι της διαπλοκής εμφανίζονται κόμματα της αντιπολίτευσης, από τη ΝΔ έως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που επικρίνουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για αδειοδότηση των βαρώνων των media, άλλοτε προβάλλοντας τη λεπτομέρεια(π.χ τον χρόνο της συζήτησης) και άλλοτε επιχειρήματα των ιδιοκτητών που αν και δεν πλήρωσαν 25 χρόνια τώρα απολύτως τίποτα για τις άδειες που κατέχουν παράνομα, επιμένουν ότι στη ψηφιακή εποχή δεν χρειάζονται πια άδειες!
Ούτε κουβέντα βέβαια για την DIGEA, την εταιρία που οι ίδιοι οι καναλάρχες δημιούργησαν για να πάρουν μπιρ παρά την δυνατότητα να ελέγχουν ολόκληρο τον ψηφιακό χάρτη και τις συχνότητες της χώρας. Και οι οποίοι είναι φυσικό να ενοχλούνται όταν καλούνται να βάλουν επιτέλους το χέρι στη τσέπη ή βλέπουν να αμφισβητείται η απόλυτη κυριαρχία τους στη ψηφιακή τηλεόραση με την δημιουργία της θυγατρικής ψηφιακής ΕΡΤ.
Το σχόλιο των κυβερνητικών κύκλων για το αίσχος των καναλιών
“Σεισμοί, Λιμοί, Καταποντισμοί, Φοροκαταιγίδες, Αρμαγεδώνες και ψύχραιμα ρεπορτάζ για το επικείμενο Τέλος του Κόσμου, αποτέλεσαν σήμερα το κυβερνητικό ρεπορτάζ των απογευματινών δελτίων των περισσότερων ιδιωτικών σταθμών. Είναι προφανές ότι το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες εξωθεί κάποιους σε ολοκληρωτική απώλεια ψυχραιμίας”, σχολίασαν με νόημα κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.
Λίγο νωρίτερα στις επιτροπές της βουλής, όπου ξεκίνησε η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς  δήλωνε ότι “πρέπει να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ media, τραπεζών, πολιτικού συστήματος” και καλούσε την αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει αν ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου,  
Η Νέα Δημοκρατία υποστήριξε, όπως και οι καναλάρχες,  ότι επειδή ξεκίνησε η ψηφιακή εποχή δεν χρειάζεται άδεια για τα τηλεοπτικά δίκτυα που εκπέμπουν με ψηφιακό σήμα. Για να απαντήσει ο υπουργός ότι«αυτό ισοδυναμεί με έκκληση προς την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο. Ο λαός και η κυβέρνηση δικαιούται να ξέρει αν υπάρχει τέτοια παραίνεση. Αν δεν υπάρχει θα είμαστε στη διάθεση των κομμάτων και της Βουλής για βελτιώσεις», τόνισε.

http://www.presspublica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου